abn 01
abn 02
abn 03
abn 04
abn 05
abn 06
  meer foto's  
>

Gedurende het ontwerpen van deze directiewoning in opdracht van de ABN.AMRO Bank voor huisvesting van de Regional Manager Caribean, had ik te maken met een "virtuele" opdrachtgever. Hoewel het schetsontwerp werd besproken met het IPD International Premises Department in Amsterdam was er vanaf dat moment geen direkt aanspreekpunt meer hetgeen resulteerde in een niet "persoonsgebonden" ontwerp. Belangrijk uitgangspunt was de representatieve funktie van de woning.
De riante entreepui van 5.2 x 6.0 m' geeft toegang tot een grote hal met een open trappenhuis en een "brug" die de linkervleugel (master bedroom section) en rechtervleugel van het huis (guest rooms and personel section) met elkaar verbindt. Het middelste deel bevat een royale woonkamer met terras, informele ruimte, werkkamer, eetkamer en keuken. De bouwkavel is ± 7000m2, met een 100m2 zwembad, riant terras, tennisbaan en een garage voor 3 auto's. Het tuinplan is ontworpen door een landschapsarchitecte uit Miami Fl. USA.

Specificatie : Begane grond : hal met open trappenhuis, dubbel toilet, wasruimte, personeelsruimte, keuken met bijkeuken, eetkamer, woonkamer, informele ruimte, studeerkamer.
1e Verdieping : Gastenkamers met badkamers, ouderslaapkamer, badkamer, kleedkamer, berging