SevenUp
SevenUp

52x per jaar de DESIGN keus van ontwerper Jan Willem Henssen | SevenUp

De kroonluchter SevenUp van de Belgische interieur- en meubelontwerper Tim Baute is een ontwerp waarover ik enthousiast ben. Een knappe vondst, de eenvoud zelve, waarvan je niet begrijpt dat het nog niet eerder bedacht is. (Dat is overigens meestal het kenmerk van dergelijke vondsten).

Tim brengt in dit ontwerp de karakteristieke en veelal massieve contouren van een kroonluchter terug tot een luchtig 3 dimensionaal pictogram van snoeren, lampen en dunne staaldraden. Bijna zoals je met een dikke viltstift even snel een kroonluchter zou schetsen.

De as van de SevenUp bestaat uit een samenbundeling van 7 snoeren van waaruit de 7 armen ‘ontspruiten’. Aan ieder uiteinde wordt een 7 watt gloeilamp, gevat in een een elegante rvs beugel, dmv. een dunne staaldraad naar het plafond getild.

Het totaalgewicht van de SevenUp is slecht 3 kg, waardoor, volgens Tim, bij een lichte luchtstroom het geheel zachtjes beweegt en een interessant spel van schaduw creëert.

Tim Baute liet mij weten dat hij de armaturen in kleine oplage zelf maakt. Dus heeft u interesse neemt u dan contact op met zijn studio Interror. be

Less is more, much more ...

© jan willem henssen week 02 2010

Ontwerp : 2009 | Tim Baute
Productie : Interror.be
Prijs : € 528 ,--
Te koop bij : KAP32 | www.kap32.be of www.interror.be
Producent : Interror.be
Informatie : www.interror.be
Verkrijgbaar in :
Afmeting : D ø 105 cm, H 112 cm,
Bijzonderheden : weegt 3 kg
Foto’s : Bruno Couwenberg
 

   

stuur deze    naar :

naam
plaats
e.mail
 

SevenUp

Week 02 2010