RAW
RAW

52x per jaar de DESIGNkeus van ontwerper Jan Willem Henssen | RAW

Ontwerper Jens Fager bedacht in 2008 de RAW Collection voor het interieur van het restaurant van Tommy Myllymäki (chef of the year in Zweden 2007). Een haast cartooneske en intuïtieve interpretatie van alledaagse objecten zoals stoelen, tafels, krukjes, die ontsproten zouden kunnen zijn aan het brein van de Amerikaanse striptekenaar Robert Crump. U weet wel, de bedenker van Fritz the Cat.

Fager studeerde in begin 2008 af, werkte samen met Philip Starck, won de Zweedse Pewter Designprijs, en werd genomineerd voor de “Designer of the Year Award”.

De meubels worden met de handcirkelzaag uit één stuk Zweeds dennenhout gezaagd waardoor ze een hoekig en gebeeldhouwd uiterlijk krijgen. Vervolgens worden ze met een milieuvriendelijke verf van kleur voorzien. Door het handmatige proces zijn het stuk voor stuk unica en zijn dan ook in beperkte oplagen verkrijgbaar. Volgens Jens Fager is veel aandacht besteed aan het zitcomfort van de stoelen, hoewel je dat er niet direct aan af ziet.

Het contrast tussen de ruwe vorm en de “glossy” monochrome verflaag is mooi gevonden. Omhullend en verzachtend en tegelijkertijd elke kerf van de zaagtanden accentuerend. Goed concept ...

Ik kan het niet nalaten een foto te plaatsen van een Afrikaans krukje(foto3). Nummer 2059/51 uit de collectie van het Volkenkundig Museum in Leiden. Uit één stuk hout, met een kapmes. What else is new ...

© jan willem henssen   week 11 2010

Ontwerp : 2008 | Jens Fager
Productie : Muuto
Prijs : stoel € 975 ,-- | krukje € 198.--
Te koop bij : zoek onder : Shops op www.muuto.com
Producent : Muuto
Informatie : www.muuto.com | www.jensfager.se
Verkrijgbaar in : geel, blauw, groen, licht- en donkergrijs
Afmeting : B cm, D cm, H 43 cm, H cm
Bijzonderheden : collectie bestaat uit : lounge- en eetkamerstoel, bijzettafel, kandelaar
 

   

stuur deze    naar :

naam
plaats
e.mail
 

RAW

Week 11 2010