Kant Desk
Kant Desk

52x per jaar de DESIGNkeus van ontwerper Jan Willem Henssen | Kant Desk

Dit weekend zou ik de bezem door mijn werkruimte halen. Boeken in de kasten, tijdschriften bij elkaar harken, stalen en monsters ordenen, knipsels in mappen en het uitmesten van de Bobby trolley en blikken vol pennen, potloden en viltstiften. En vooral veel weggooien. Dat was het voornemen. Na een uurtje stapels opnieuw stapelen en van links naar rechts schuiven heb ik het opgegeven. Kantoor is gewoon vol, kan niets meer bij en mag ook niets meer uit; ruimtevullend volgestouwd.

Met afgunst kijk ik naar de maagdelijke werktafels/bureaus van de Duitse ontwerpers Frey en Boge. Wat een smetteloze oppervlakken en wat een onbezorgd bezit, die 25 tot 30 boekjes die keurig in het gelid in de V-vormige goot staan opgesteld. Toon mij uw bureau en ik zeg u wie u bent ...

Neemt niet weg dat ik het een zeer aantrekkelijk ontwerp vind. De ’boekengoot’ is een creatief bedoelde oplossing om het dichtslibben van het werkblad tegen te gaan.. De achterste poten van het, uit het midden van het blad geplaatste, X-vormige frame zijn voorzien van een sponning waarin de achterzijde van de ‘goot’ ligt opgesloten. En de kruisende delen van het (Ahorn) frame zijn dmv. een halfhoutverbinding met elkaar verbonden.

De Kant Desk kan ‘gepimpt’ worden met een aantal accessoires. Laden, boekensteunen, een monitor standaard en nog wat zaken. En, top of the line, een zwart, blauw of knalrood linoleum blad. Zoals op de stalen Ahrend bureaus uit eind vijftiger jaren (maar toen in de opwekkende kleuren grauwgrijs, grafgroen en zwaarmoedigzwart).

Het is de moeite waard ‘ns op de website van Moormann te kijken (www.moormann.de). Hoewel de collectie vanaf 1982 met verschillende ontwerpers is samengesteld loopt er een consequent volgehouden rode draad door. No nonsense ontwerpen, een duidelijke signatuur, aandacht voor detail en gevoel voor humor. Ik hou daar wel van ...

© jan willem henssen   week 24 2010

Ontwerp : 2002 | Patrick Frey en Markus Boge
Productie : Nils Holger Moormann
Prijs : vanaf € 1050,--
Te koop bij :
Producent : Nils Holger Moormann
Informatie : www.moormann.de
Verkrijgbaar in : 3 modellen, 3 afwerkingen
Afmeting : B 120, 140, 160 of 190 cm, D 85 of 105 cm, H 74 of 111 cm
Bijzonderheden : berken multiplex met wit of zwart laminaat of
Zwart, blauw of rood linoleum
Frame van blank of ‘rookkleurig’ Ahorn
Foto’s : Nils Holger Moormann GmbH
 

   

stuur deze    naar :

naam
plaats
e.mail
 

Kant Desk

Week 24 2010