Screw Table
Screw Table

52x per jaar de DESIGNkeus van ontwerper Jan Willem Henssen. | Screw Table

Tom Dixon is een opmerkelijke figuur in ontwerpersland. Van autodidact lasser en basgitaar speler in een discoband tot creatief directeur van Habitat en eigenaar van het merk Tom Dixon. Het Tom Dixon label is nu onderdeel van Design Research Ltd., een holding company voor ontwerp, productontwikkeling en interieur ontwerp.

De Screw Tables werden in april 2009 gepresenteerd op de meubelbeurs in Millaan. Ze refereren naar en zijn geïnspireerd door die kenmerkende gietijzeren  elementen waaruit in de Victorian Age machines, bruggen en fabriekshallen werden opgebouwd. British Industrial Revolution.

Het industriële karakter van de massieve gietijzeren voet en de overgedimensioneerde aluminium schroefdraad vormen een geraffineerde tegenstelling met het dunne witte marmeren blad.
Een gestyleerde knipoog naar de klassieke gietijzeren Parijse bistrotafel (en de pianokruk zoals wij die vroeger thuis hadden staan). Door aan het blad te draaien is de tafel eenvoudig op diverse hoogten te verstellen.

Een fraai ontwerp voor de prijs van 10x het jaarsalaris van een arbeider in een Victoriaanse ijzergieterij . Niet echt relevant, overigens...

© jan willem henssen  week 26 2009

Ontwerp : 2009 Tom Dixon
Productie : TomDixon
Prijs : koffietafel € 850,-- | eettafel € 1065 ,--
Te koop bij : Nederland :  www.tomdixon.net/en/worldwide.html?Cid=NL
Producent : TomDixon
Informatie : www.tomdixon.net
Verkrijgbaar in : 2 afmetingen
Afmeting : D ø 60 en 90 cm, H 55 tot 84.5 cm,
Bijzonderheden : onderstel in wit of zwart
 

   

stuur deze    naar :

naam
plaats
e.mail
 

Screw Table

Week 26 2009