Sweet
Sweet

52x per jaar de DESIGN keus van ontwerper Jan Willem Henssen
" Sweet, a stool dipped in pleasure ".

Begin Juni slenterde ik tijdens de Arnhem Mode Biënnale over de markt en liep toevallig tegen de stand van Spell aan. Mijn interesse werd gewekt door een alleraardigst krukje. Een soort caramel fudge op een houten onderstel. Ik had eerlijk gezegd nog nooit van het label Spell gehoord maar heb dat snel ingehaald door een informatief gesprek met oprichter en ontwerper Sander van der Haar.

De kruk, Sweet genoemd omdat hij naar van der Haar’s zeggen is geïnspireerd door het proces van ijs maken, lijkt inderdaad op een ijsje met een dikke  laag chocolade. Het beukenhouten frame met de afgeronde hoeken en het ingebrande logo refereert, denk ik, naar de houten stokjes zoals die al jarenlang door de ijs fabrikanten worden toegepast.
Een nieuw, mooi en "fun" ontwerp van Sander van der Haar en Jaromir Maas.

Het met foamcoating bewerkte schuim deukt in als je er op zit en komt van een gerimpelde vorm langzaam weer terug in z’n oorspronkelijke staat. Persoonlijk vind ik juist die gerimpelde vorm heel interessant en doet me denken aan smeltend roomijs (dan is ijs ook veel lekkerder, trouwens ).
Ik sprak daarover met Sander van der Haar en wie weet brengt Spell ooit een gesmolten versie van de (Melting) Sweet op de markt. En nu nog een warme zomer ....

© jan willem henssen week 29 2009

Ontwerp : 2009
Productie : Studio Spell
Prijs : ± € 359 ,--
Te koop bij : www.spell-online.com
Producent : Spell
Informatie : www.spell-online.com
Verkrijgbaar in : grote verscheidenheid aan kleurcombinaties
Afmeting : B 42 cm, D 42 cm, H 61 cm
Bijzonderheden : zitting : gecoat foam, onderstel : beukenhout (FSC keur)
 

   

stuur deze    naar :

naam
plaats
e.mail
 

Sweet

Week 29 2009