Luxembourg chair
Luxembourg chair

52x per jaar de DESIGN keus van ontwerper Jan Willem Henssen | Luxembourg chair

Sinds 2004 produceert Fermob, een Franse fabrikant van luxe tuinmeubels (1889), de exacte replica van de originele ijzeren stoelen van het Jardin du Luxembourg in Parijs.

Het wereldberoemde park (Le Luco in de volksmond) van ruim 24 hectare in hartje Parijs dateert uit 1625. Rondom de bekende acht hoekige vijver (Le Grand Bassin) treft men op zomerse dagen het beeld aan van met bootjes spelende kinderen en op de stoelen toekijkende volwassenen. Vele malen onderwerp van schilders en fotografen.

Wie ooit het park bezocht en een plaats vond op één van de honderden daar aanwezige stoelen heeft dus op een “origineel” gezeten (schrijver dezes heeft er vele uren op doorgebracht).
Dit oorspronkelijke ontwerp uit 1923 heeft een grondige revisie ondergaan onder leiding van industrieel ontwerper Frederic Sofia. De loodzware ijzeren stoelen worden nu geheel in aluminium gemaakt; niet alleen veel lichter en  weerbestendiger, maar zijn ook  bevrijd van een aantal technische mankementen.

De totale serie ‘Luxembourg” bevat naast de oorspronkelijke stoel uit 1923 ook een aantal door Frederic Sofia ontworpen bijpassende meubels die naadloos aansluiten op het oorspronkelijke concept. Met een palet van 24 standaardkleuren is er voor elk terras wel een combinatie te bedenken.

© jan willem henssen   week 32 2009

Ontwerp : 1923 | 2003
Productie : Fermob
Prijs : € 140 ,-- tot € 400 ,--
Te koop bij : www.fermob.com/en/private/where-to-buy.html
Producent : Fermob
Informatie : www.fermob.com
Verkrijgbaar in : 24 kleuren
Afmeting : rechte stoel, B 52 cm, D 57 cm, H 88 cm
Bijzonderheden : “Luxembourg”, complete serie buitenmeubels in aluminium
 

   

stuur deze    naar :

naam
plaats
e.mail
 

Luxembourg chair

Week 32 2009