WonderWood
WonderWood

52x per jaar de DESIGNkeus van ontwerper Jan Willem Henssen | WonderWood

Deze keer een “special ”. Heet van de pers, bijna “life”. Ware het niet dat deze column met twee vingers getypt wordt op zondagavond 13-09 om 22.45 uur. Vanmiddag was ik in Amsterdam op het druk bezochte 10-jarig verjaarsfeestje van WonderWood, de galerie gespecialiseerd in houten (plywood) meubels.

Om dit te vieren nodigde WonderWood een paar honderd ontwerpers, kunstenaars, architecten, schrijvers, fotografen, stylisten en journalisten uit om hun vindingrijkheid en verbeelding los te laten op een grenenhouten plankje van 15 x 20 cm . “Doe er iets creatiefs mee” was het verzoek van eigenaar Wiet Hekking.
En dat heeft ‘ie geweten. 205 inzendingen werden er de afgelopen maanden bij de galerie bezorgd, waaronder die van mijzelf.

Ik was in juli in de galerie om de tafel T.46 van Hein Stolle te fotograferen (zie week 30) en kreeg prompt een plankje toegeschoven. Het resultaat van mijn creativiteit heet “Plankgas” (linksboven op de foto) , een houten speelgoed karretje, maar dan wel met digitaal motorgeluid en claxon wanneer je het gaspedaal indrukt. Gemaakt met hulp van meubelmaker Cliquo.

De design-plankjes en het bijbehorende boek “Little wonders, the creative network of WonderWood” zijn te koop ( er werd vanmiddag al flink verkocht) en de opbrengst gaat naar Artsen zonder Grenzen. Kijk voor een overzicht van de 205 inzendingen op www.wonderwood.nl/web_ww10/ww10_p1.html

Dus... plankgas naar WonderWood !

© jan willem henssen week 38 2009

Ontwerp : 205 inzenders uit verschillende disciplines
Productie :
Prijs : € 200,-- tot € 400,--
Te koop bij : WonderWood
Producent :
Informatie : www.wonderwood.nl
Verkrijgbaar in :
Afmeting : B 20 cm, D 15 cm, D(ikte) 1.9 cm
Bijzonderheden : alle “plankjes” zijn unica.
 

   

stuur deze    naar :

naam
plaats
e.mail
 

WonderWood

Week 38 2009