Book Light
Book Light

52x per jaar de DESIGNkeus van ontwerper Jan Willem Henssen | Book Light

Twee weken geleden schreef ik een column over krukjes, waaronder de Book Stool. Een kunstig geconstrueerd krukje in boekvorm (http://bit.ly/aKJCUt). Om de boekenplank verder aan te vullen is de Book Light een mooie keus.

Tijdens de Tent Londen 2009 presenteerden de zojuist afgestudeerde ontwerpsters Mi-Seung Kim and Myung-Seo Kang onder de naam Studio MS een serie ontwerpen met de titel ‘Octagonal Series’. Geïnspireerd door en experimenterend met het Japanse origami bedachten zijn achthoekige gevouwen vormen die zowel sterk alsook flexibel (scharnierend) zijn. Het lijkt wat op het vouwwerk van de accordeon.

Één van die toepassingen zien we terug in een aantal lampen, de Book Lights.
De lamp is gebaseerd op de traditionele vorm van boekbinden. Een tweezijdig gestoffeerde katoenen omslag met daartussen het aan de kaft verlijmde binnenwerk; de ‘bladzijden’. In dit geval bestaan die bladzijden uit een kunstig gevouwen lap katoen voorzien van een UV bestendige pvc coating, die middels 4 ‘boekschroeven’ aan de kaft is verbonden. De lichtbron is een kleine energiebesparende fluorescentielamp die naarmate het boek meer of minder geopend wordt meer of minder licht doorlaat. Aan-uit gaat met een nogal knullige snoerschakelaar.

Op de website van Studio MS kun je kiezen uit drie modellen, de lampen samenstellen naar eigen kleurkeuze en een bestelling plaatsen. Kosten : ± USA $ 200,-- of 260,-- incl. transport.

De Verlichting begint met een boek ...

© jan willem henssen week 38 2010

voor meer foto’s kijk op de blog van DESIGNkeus

Ontwerp : 2009 | Studio MS
Productie : Studio MS
Prijs : vanaf $ 200,--
Te koop bij : Studio MS
Producent :
Informatie : www.designstudioms.com
Verkrijgbaar in : drie modellen in verschillenden kleuren
Afmeting : B 17 of 33.5 cm, D 4.5 of 6 cm, H 22 of 42 cm, H cm
Bijzonderheden :
Foto’s : Merlin Hendy
 

   

stuur deze    naar :

naam
plaats
e.mail
 

Book Light

Week 38 2010