Straatmeubilair
Straatmeubilair

52x per jaar de DESIGNkeus van ontwerper Jan Willem Henssen | Straatmeubilair

Zonder 'Delhi Belly' uit  India teruggekomen maar wel geveld door een Indiase griep. Met als gevolg een nogal vertraagde column wk 42. Ik had gehoopt in India meerdere ontwerpers te spreken, maar dat agendeert daar iets anders dan ik had gedacht.

Het viel me op dat er zo weinig aandachttrekkend meubeldesign te vinden is, waarbij ik dan het begrip aandachttrekkend design relateer aan vernieuwend-traditioneel Indiaas of (zelfs) merkbaar beïnvloedt door Westers Design.
In week 41 schreef ik over Sandeep, met zijn ‘TRUSS me’ serie. Er moeten meer ‘Sandeeps’ zijn. Jonge ontwerpers van nieuwe meubels, lampen, textiel, drukwerk etc. maar zie ze maar eens te vinden.

Van de 14 dagen verbleef ik er vijf in Delhi en heb ik vergeefs gezocht naar interieurwinkels met vernieuwend design. Wat bijv. de HABITAT van modern India zou zijn, FabIndia genaamd, ademt de sfeer van de zeventiger jaren; Deens houtje touwtje op z’n Indiaas.

In die metropool Delhi wonen 16.5 milj. mensen. Alleen met behulp van relaties, kennissen, vakgenoten en gelijkgestemden kun je daar vinden wat je zoekt. En dan nog kost het weken om te kijken, te screenen en te selecteren.

Dus moet ik nog eens terug en misschien naar Mumbai (Bollywood) en veel langer voorbereiden. Wie weet komt er dan een DESIGNkeus over jong ontwerp uit India. Maar nu even niet...

Bij de foto’s heb ik geen verhaal. Het is straatmeubilair, hier en daar aangetroffen.
Een parkbank van cement en kippengaas en een metalen bankje bij een koffiehuis. Een elegante tuinbank uit de jaren twintig en een even elegant caféstoeltje. Een kruk voor suppoosten met opklapbare zitting; voor een krant en een lunchpakket en een krukje, gemaakt uit een verfblik, om op straat een glas thee te drinken.

Doe meer ..., improviseer. Ook dat is India.

© jan willem henssen week 42 2010

voor grotere foto’s kijk op de blog van DESIGNkeus

Ontwerp :
Productie :
Prijs : € ,--
Te koop bij :
Producent :
Informatie :
Verkrijgbaar in :
Afmeting : B cm, D cm, H cm, H cm
Bijzonderheden :
Foto’s : Jan Willem Henssen
 

   

stuur deze    naar :

naam
plaats
e.mail
 

Straatmeubilair

Week 42 2010